A mobilmarketing egyre növekvő fontossága jól tettenérhető abban, hogy a csatornán keresztüli hirdetések száma 2010-ben 79%-kal emelkedett.

Az eMarketer jelentése szerint, továbbra is az SMS-küldés a leghangsúlyosabb eszköz a mobilreklámok terén. A kutatás ugyanakkor beszámolt arról is, hogy a mobilkeresésre és a képernyőn megjelenő hirdetésekre irányuló költések hamarosan meghaladják majd a szöveges üzenetekre költött összegeket, melyben nagy szerepet játszik az okostelefonok térhódítása és a rich media formátumok terjedése is.
„Az okostelefon piac növekedése, a tulajdonosaik vonzó demográfiai profilja és a használati adatok rendkívül csábítóak a marketingesek számára, ennek hatására több és több hirdető kezd el komolyabban foglalkozni az eszközzel” – mondta Noah Elkin, az eMarketer vezető elemzője és a jelentés szerzője.
A hír egyidőben érkezett azokkal az adatokkal, melyeket a Latitude tett közzé arról, hogy a Google-ön keresztül, mobilról végzett keresések száma 76%-kal nőtt az év első három negyedévében.
A mobilkeresés az átklikkelési arányokat vizsgálva is hatékonyabbnak bizonyult az online-nal szemben – állítja a tanulmány.
Az aktív telefon-előfizetések száma világszerte immár ötmilliárdra tehető az ABI Research adatai szerint, illetve még az olyan országokban is, ahol már 100%-os a penetráció, az előfizetések száma nő.
2015-re a mobil előfizetések száma várhatóan eléri a 6,4 milliárdot – ezek közül mintegy 169 millió a 4G technológiát alkalmazza majd, vélte a kutatócég.
(Forrás: DMA UK)

« »