Februárban 19 ezerrel 11,06 millióra csökkent a három hazai mobiltelefon-szolgáltató forgalmat generáló előfizető-száma januárhoz képest, derül ki az NMHH jelentéséből. A legtöbb ügyfelet a Telenor veszítette, a legkisebb lemorzsolódás a T-Mobile-nál volt látható.

Az NMHH gyorsjelentése alapján idén februárban közel 19 ezerrel csökkent a három hazai mobilszolgáltató aktív előfizetői száma, ezen belül a Telenor közel 12 ezer, a Vodafone közel 6 ezer a T-Mobile pedig közel ezer előfizetőt veszített januárhoz képest.

Az utolsó három hónapban forgalmazó aktív SIM kártyák száma alapján a T-Mobile 45,5 százalékkal továbbra is őrzi első helyét, a Telenornál van az aktív ügyfelek 32 százaléka, a Vodafone piaci részesedése közel 22,6 százalék. Míg a teljes ügyfélszám 11,65 millió darabot, addig az utolsó három hónapban aktív ügyfelek száma 11,06 milliót tett ki február végén, vagyis közel 600 ezer “inaktív” kártya van jelenleg a piacon.

A 100 főre jutó SIM-kártyák száma az egy évvel korábbihoz és az előző hónaphoz képest is csökkent, a hívásfogadásra alkalmas kártyák száma alapján 100 főre 116,9 SIM-kártya jutott idén február végén.

A forgalmazásban lévő előfizetések alapján februárban mindhárom szolgáltató ügyféltábora csökkent januárhoz képest, a legnagyobb visszaesést januárban a Vodafone, míg februárban a Telenor szenvedte el.

(forrás: http://www.portfolio.hu/)

« »