Az SMS-alapú reklámokat fogadó amerikai fogyasztók 37%-a nagyobb valószínűséggel reagál ezekre az üzenetekre, ha az kupont, ingyenes csengőhangot vagy zeneszámot tartalmaz, derült ki egy 2008 szeptemberi ABI kutatásból.

A válaszadók csupán 11%-a állította, hogy ilyesmi nincs rá hatással.
Az SMS-marketing iránt magukat semlegesnek vagy nyitottnak vallók 60%-a nagy valószínűséggel reagálna, ha az üzenet egy helyi kereskedőnél beváltható kupont is tartalmazna. A második legösztönzőbbnek az ingyenes csengőhangok és zeneszámok bizonyultak.
Ahogy az gyakran történik a mobilmarketinges kutatások esetén, az eredményeket figyelmeztető lábjegyzettel hozták nyilvánosságra.
„Úgy gondoljuk, hogy általánosságban véve a hirdetőknek és a szolgáltatóknak igen óvatosan kell eljárniuk, amikor marketing üzeneteket küldenek egy fogyasztó mobiljára, főleg, mivel sok előfizető gondolja úgy, hogy hogy a mobil szolgáltatásokért súlyos összegeket fizet” – nyilatkozta Michael Wolf, az ABI kutatási igazgatója egy közleményben.
Az amerikai Direkt Marketing Szövetség (DMA) is hasonló kérdésekkel végzett kutatást 2008 március-áprilisában, de elkülönítve kezelte az SMS-t és a kuponokat. Abban a kutatásban a rövid szöveges üzenetek érték el a legmagasabb válaszadási arányokat, míg a kuponok (nem csupán a helyi érdekeltségűek) a legalacsonyabbat.
A Harris Interactive is végzett kutatást azzal kapcsolatban, hogy milyen típusú mobilreklámok a legnépszerűbbek. Az eredmények szerint a megkérdezett tizenéves és felnőtt Internet-használók egyharmadának a fogyasztási javakra beváltható kupon a kedvence, melyek nem feltétlenül helyi kereskedőké.
A különféle eredmények azt sugallják, hogy sokféle kupont kedvelnek a mobilosok, ha akarnak egyáltalán reklámot fogadni készülékükön.
(Forrás: eMarketer)

« »