Az emberek mindenhová magukkal viszik a telefonjaikat – sokan még azzal is alszanak. Ezért a mobilkészülék kitűnő eszköz arra, hogy a hirdetők jól időzített üzenetekkel elérjék célközönségüket. Az alábbi felmérésből kiderül, hogy a földrajzi elhelyezkedés alapján célzott reklámokat a többség pozitívan fogadná.

A 1020 Placecast számára a Harris Interactive által készített felmérés arra derített fényt, hogy az amerikai 18-34 évesek 42%-a, a 35-44 évesek 33%-a kedvezően állna a kedvenc helyeikről érkező, mobilreklámhoz szükséges beleegyezési kérelmekhez.
Azok között a válaszadók között, akik beleegyeznének, hogy készülékükre földrajzi elhelyezkedés alapján küldjenek reklámokat, több mint 50% volt azok aránya, akik éttermek ajánlatait várnák, ezt követték a mozik és egyéb eseményekre szóló jegyek, belépők, és a végkiárusítások.
Az is kiderült, hogy a vásárlók mintegy 90%-a hajtott már végre impulzusvásárlást leárazás miatt, és a mobiltelefon-használók 22%-a hetente tett így. Azok a hirdetők, akik a megfelelő helyen, a megfelelő időben tudják tájékoztatni a vásárlókat a helyi ajánlatokról, ki tudják aknázni ennek az attitűdnek az előnyeit.
„Az idő és a hely megfelelő, egyedi kombinációjáról beszélünk, melyhez hozzájön még a vásárló döntése, hogy beleegyezik a reklámokba az őt érdeklő márkák részéről – ez szerintünk lehetőséget kínál a releváns marketing tevékenységre” – mondta a 1020 Placecast vezérigazgatója, Alistair Goodman az eMarketernek adott interjújában. Hangsúlyozta, hogy az ilyen, mobiltelefonos reklámok esetében „a marketinget mint szolgáltatást, és nem mint zaklatást” kell értelmezni.
Ami miatt a mobilmarketing remek megoldás lehet az emberek helyi boltokba történő csábításához, az az, hogy lehetőséget kínál a vásárlók és az őket érdeklő hagyományos üzletek közötti kapcsolat létesítésére akkor, amikor éppen vásárolni indulnak, és készek a termékeket megvenni – véli a Placecast 1020.
A Borrell Associates becslései szerint a helyi jellegű mobilos reklámköltések csupán a mobiltelefonos hirdetési kiadások 20%-át, alig 500 millió dollárt tesznek majd ki 2010-ben.
„Még így is, a mobil olyan kategória, melyet a közönség növekedésével érdemes figyelemmel kísérni: a kuponok, a mobilos adatbázis marketing és a reklámok által támogatott SMS-ek a helyi hirdetők számára használható megoldást kínálnak – olvasható a cég 2010-es helyi interaktív reklámozásról kiadott előrejelzésében.
(Forrás: eMarketer)

« »