Sokan sokszor vetik fel ezt a kérdést egyes kommunikációs csatornákkal kapcsolatban, ami természetesen nem kerülhette el a tömeges SMS küldést, mint az egyre dinamikusabban növekvő, egyik meghatározó direkt marketing csatornát sem.
A kérdés jogos, de korai.
Jelenleg kevés olyan kommunikációs csatorna él, amely a felhasználók intim szférájába képes üzenet formájában, ilyen költséghatékony módon “beférkőzni”. A mobiltelefon jelenleg talán az egyik legszemélyesebb mobiltárgyunk, amely szinte minden pillanatban velünk van. Az esetek többségében bekapcsolt állapotban. A mai világban már nem meglepő, ha valakinek több, esetenként 2-3 sim-kártya és ezzel együtt mobiltelefonja van. Ennek ellenére elmondható, hogy míg email címe mindenkinek, annyi lehet, amennyit fizikailag képes létre hozni, addig ez a mobiltelefonokkal nincs így. Annak ellenére sem, hogy a sim-kártyák gyűjtése sem tartozik már a költséges tevékenységek közé.
A tömeges SMS küldés még mindig az egyik legbiztosabb és legmagasabb elérési arányt képes felmutatni a direkt marketing kampányok során. Természetesen fontos a meglévő címlista folyamatos frissítése, de ezzel együtt a sim-kártyák inaktivitása nem mérhető az email címekéhez, hiszen egy email címmel szemben hamarabb leszünk inaktivak.

« »